GRATIS VERZENDEN
Gratis vanaf € 50,- daaronder € 12,50
GROOT ASSORTIMENT
Meer dan 10.000 producten

Menu

Meest verkocht

Krachtstroomkabel

Krachtstroomkabel kopen

Een krachtstroomkabel huren is een optie, maar je kan er beter eentje kopen, dat verdient zichzelf wel terug. Wij hebben een ruim aanbod krachtstroomkabels en verlengkabels voor krachtstroom. Bij het gebruik van krachtstroom is er een speciale krachtstroomkabel nodig. Dit zijn andere kabels dan de standaard verlengkabels ...

Krachtstroomkabel kopen

Een krachtstroomkabel huren is een optie, maar je kan er beter eentje kopen, dat verdient zichzelf wel terug. Wij hebben een ruim aanbod krachtstroomkabels en verlengkabels voor krachtstroom. Bij het gebruik van krachtstroom is er een speciale krachtstroomkabel nodig. Dit zijn andere kabels dan de standaard verlengkabels die voor 230V geschikt zijn. Een krachtstroomkabel (400V) kan een hogere belasting wel aan. De belasting van de kabels is afhankelijk van de diameter van de verschillende aders en ook de lengte van de kabel speelt hierin een rol. Wanneer er relatief sterke stroom door een kabel wordt gestuurd, dien je te zorgen voor een kabel die dik genoeg is. Doe je dit niet, dan loop je het risico op kortsluiting of zelfs brand door oververhitting. De dikte van de aders is dus van cruciaal belang voor een veilig gebruik van een krachtstroomkabel.

Wat is krachtstroom?

Bij het gebruik van krachtstroom wordt er meer power geleverd dan bij normale stroom. Daardoor kunt u apparaten die meer elektrisch vermogen gebruiken aansluiten zonder dat het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt. Een standaard kabel levert u 230V aan stroom; te weinig voor de zwaardere apparaten die u nodig heeft op bijvoorbeeld de bouwplaats. De stroom zal keer op keer uitvallen, waardoor u uw werk niet kunt uitvoeren. Met een krachtstroomkabel wordt er 400V geleverd, waardoor uw machines blijven draaien en u een productieve werkdag heeft.

Op de werkvloer, of in een bedrijfsmatige omgeving, wordt dan ook veelal gebruik gemaakt van dit type stroom en kabels. In een woonhuis of appartement is dit in principe nooit nodig, omdat huishoudelijke apparaten nooit meer dan 230V gebruiken.

Krachtstroom verlengkabel

Een krachtstroom verlengkabel is ideaal voor wanneer u op locatie aan het werk bent en de afstand tot het aftappunt te groot is. In zo'n geval is een verlengstuk de uitkomst om toch uw werkzaamheden te kunnen uitvoeren op de noodzakelijk plek. Gebruik ook altijd de juiste kabel voor het soort stroom; een normale of te dunne kabel kan funest zijn voor de stroomvoorziening. Bij het gebruik van een verlengkabel, is het wel zo gemakkelijk om in eerste instantie een krachtstroomkabel te gebruiken waaraan een verdeeldoos gekoppeld is. De verlengkabel kunt u eenvoudig daarop aansluiten.

Meerdere krachtstroomkabels

Kabeldikte van krachtstroomkabel

Een dikte van 1,5 mm is voldoende voor het gebruik bij 16 Ampère. Bij het gebruik van 25 Ampère zou deze kabel alweer te dun zijn. Bij kabels van langer dan 25 meter raden we aan om een stapje omhoog te gaan in de dikte om het spanningsverlies te compenseren; neem dan een kabel die geschikt is voor 32 Ampère. Ga dus voor het gebruik goed na welke kabel je moet hebben, ook om schade aan je apparatuur te voorkomen. Bekijk ook onze verschillende soorten krachtstroomstekkers en andere verlengkabels

In onderstaand overzicht vindt u ons assortiment aan krachtstroomkabels, alsmede CEE producten. We hebben zelfs kabels die tot 125 Ampère kunnen verwerken. Ook de kabel met verdeeldoos is ideaal; een verlengkabel kan daarop snel aangesloten worden, zodat u een nog grotere afstand kan overbruggen.

Krachtstroomkabel kopen

Meer

Krachtstroomkabel Er zijn geen producten in deze categorie.