GRATIS VERZENDEN
Gratis vanaf € 300,- daaronder € 12,50
SNELLE LEVERINGEN
Betrouwbare en snelle bezorging
GROOT ASSORTIMENT
Meer dan 10.000 producten

Menu

Meest verkocht

Krachtstroomkabel

Krachtstroomkabel kopen

Bij het gebruik van krachtstroom is er een speciale krachtstroomkabel nodig. Dit zijn andere kabels dan de standaard verlengkabels die voor 230V geschikt zijn. Een krachtstroomkabel (400V) kan een hogere belasting wel aan. De belasting van de kabels is afhankelijk van de diameter van de verschillende aders en ook de lengt...

Krachtstroomkabel kopen

Bij het gebruik van krachtstroom is er een speciale krachtstroomkabel nodig. Dit zijn andere kabels dan de standaard verlengkabels die voor 230V geschikt zijn. Een krachtstroomkabel (400V) kan een hogere belasting wel aan. De belasting van de kabels is afhankelijk van de diameter van de verschillende aders en ook de lengte van de kabel speelt hierin een rol. Wanneer er relatief sterke stroom door een kabel wordt gestuurd, dien je te zorgen voor een kabel die dik genoeg is. Doe je dit niet, dan loop je het risico op kortsluiting of zelfs brand door oververhitting. De dikte van de aders is dus van cruciaal belang voor een veilig gebruik van een krachtstroomkabel.

Kabeldikte

Een dikte van 1,5 mm is voldoende voor het gebruik bij 16 Ampère. Bij het gebruik van 25 Ampère zou deze kabel alweer te dun zijn. Bij kabels van langer dan 25 meter raden we aan om een stapje omhoog te gaan in de dikte om het spanningsverlies te compenseren. Ga dus voor het gebruik goed na welke kabel je moet hebben, ook om schade aan je apparatuur te voorkomen.

In onderstaand overzicht vindt u ons assortiment aan krachtstroomkabels alsmede CEE producten.

 Krachtstroomkabel

Meer

Krachtstroomkabel Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën